Подобро заедно

Franzosini and Butti Ltd.
Двајца реномирани царински декларанти ги здружуваат силите за да им го олеснат животот на клиентите кои увезуваат и извезуваат стоки во и од ОК, преку нивната нова канцеларија во Довер

ПочниНашата услуга

Franzosini & Butti Ltd.
Обединети за вашиот глобален успех

Од 1929 г

Секојдневно илјадници тони стока од секаков вид ги минуваат нашите граници, движејќи се по пат, железница, вода или воздух.
Нашите царински специјалисти пријавуваат над 150.000 пратки годишно кои ги минуваат европските граници, и за увоз и за извоз. Извршувањето на царинските формалности се врши на внатрешните царински шалтери, а нашата екипа за клиринење е поддржана од најсовремени ИТ системи, со директна врска со царината.

Увоз

Експертиза, професионализам и широка мрежа за увозни царински декларации од ЕУ, ЕФТА и земји кои не се членки на ЕУ.

Извоз

Ви помагаме при извоз на стоки во ЕУ или земји кои не се членки на ЕУ, водејќи ве во секоја фаза од процесот.

Транзит

Поддршка на вашите барања за стоки во транзит и обезбедување соодветно царинење за беспрекорен транспорт.

Лесен центар за податоци

Одете без хартија и поедноставете со EZDatacenter – обезбедувајќи решенија за дигитално архивирање за сите основни документи.

Царината на ЕУ

Комбинирани 90 години прецизно и посветено одговарање на царинските барања на клиентите во ЕУ.

Интрастат

Навигација низ комплексноста на протоколот за Северна Ирска и Интрастат за непречена прекугранична трговија.

Зад приказната

 

F&B Customs LTD е резултат на успешна соработка помеѓу две долгогодишни компании во семејна сопственост со богата историја на експертиза и извонредност во царинските операции. Семејството Францозини има над 90 години искуство во швајцарските царински операции, со репутација за извонредност и прецизност датира од 1929 година. Семејството Бути е вклучено во операциите за царинење од 1968 година , со длабоко разбирање на европските царински прописи и процедури.

Заедно, овие две семејства ги здружија силите за да создадат F&B Customs LTD, нудејќи им на клиентите неспоредлива експертиза и персонализирана услуга за сите нивни потреби за царинење. Без разлика дали увезувате стоки од ЕУ, ЕФТА или земји кои не се членки на ЕУ, или извезувате стоки во овие региони, нашиот тим од специјалисти за царина е тука да ви помогне да се движите низ сложениот пејзаж на царинење и да се осигурате дека вашата стока брзо и ефикасно се царинат и со најниски можни давачки.

Во F&B Customs LTD, разбираме дека секој клиент и секоја пратка е уникатна, со свој сет на предизвици и барања. Затоа тесно соработуваме со нашите клиенти за да ги разбереме нивните специфични потреби и да развиеме приспособени решенија кои ги задоволуваат нивните уникатни потреби. Со канцеларии кои се стратешки лоцирани низ ОК, нашиот тим е добро опремен да се справи со сите аспекти на операциите за царинење, вклучувајќи ги и внатрешните царински бироа и можностите за гранично царинење.

Нашата посветеност на извонредност и персонализирана услуга ни донесе репутација како еден од водечките даватели на царинење во ОК. Горди сме што опслужуваме разновиден опсег на клиенти во различни индустрии, вклучувајќи производство, дистрибуција, автомобилска индустрија и храна и пијалоци.

Без разлика дали сте нов клиент или веќе постоечки, F&B Customs LTD е тука да ви помогне да успеете на глобалниот пазар. Контактирајте не денес за да дознаете повеќе за нашите увозни и извозни царински услуги и како можеме да му помогнеме на вашиот бизнис да напредува во царинскиот пејзаж на ОК по Брегзит

 

Последни вести

Бидете во тек со новостите и интересните факти за царината, за процедурите за увоз и извоз. Не пропуштајте ги нашите написи за нашата компанија и придонесите на нашите експерти.
Прочитај повеќе

Маршрута Кале / Довер / Кале со Ирски фериботи

СЕРВИС НА ПАТ ДОВЕР – КАЛЕ.
Задоволство ни е да објавиме дека сега можеме да понудиме поморски превоз на линијата Кале / Довер / Кале со Ирски фериботи.
Резервирањето мора да се направи преку нас. Можеме да понудиме и стапки на следните рути, ве молиме распрашајте се за цените.

read more

Franzosini & Butti Ltd сега и во Феликстоу

ВАШАТА ДОВЕРЛИВА ЦАРИНСКА АГЕНЦИЈА ВО ДОВЕР СЕГА Е И ВО FELIXSTOWE Задоволство ни е да објавиме дека сега можеме да ја понудиме нашата експертиза за царинење за контејнерски и RORO сообраќај во пристаништето Феликстоу. Феликстоу е препознаен како водечко пристаниште...

read more

IPAFFS: дали сте увозник во прехранбената и угостителската индустрија?

Доколку сте увозник во прехранбената и угостителската индустрија, потребни се дополнителни проверки на производи од животинско потекло и друго високоризично неживотинско потекло од јули 2022 година

read more

Целосните царински контроли ќе важат за сите стоки кои се движат меѓу ЕУ и Велика Британија. Кратко оперативно упатство.

Меѓународен транспорт меѓу ЕУ и Обединетото Кралство ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ - Од 1 јануари 2022 година ќе се применуваат целосни царински контроли за сите стоки кои се движат меѓу ЕУ и Велика Британија. Кратко оперативно упатство. Во конкретната информативна белешка издадена...

read more

Поедноставување на обичаите во светот по Брегзит

Од Касандра Танти – 4 ноември 2021 година линк до Monacolife.net Поедноставување на обичаите во светот по Брегзит Сместено помеѓу Франција и Италија, Кнежевството Монако е активен транспортен и логистички центар, со потенцијал да расте. Кристијан Тепортен е 20-годишен...

read more